Käykää toki peremmälle!
Kaikki on vielä ihan levällään. Tilanne on sama, kuin ystäviä kotiimme kutsuttaessamme. Viikko olisi ollut aikaa siivota ja kun vieraat astuvat sisään on ehkä juuri ja juuri ehditty imuroida. Koska ehdin jo luvata itselleni että hääpäiväämme mennessä tämä sivusto olisi auki, pyydän teidät vieraat nyt kuitenkin kierrokselle eli tervetuloa. Yhtä sun toista ulkoasun osalta tulee päivittymään lähipäivinä ja vanhoja ruokajuttuja tuodaan hiljalleen vaimoni blogin puolelta mutta pääasia että tiedättepä nyt minne palata. Uusia juttuja on reservissä ja valmiita julkaisuun vielä muutaman klikkauksen jälkeen.

Ehdin esitellä itseni paremmin ajan kanssa, mutta nyt ihan vain lyhyesti. Tämä hässäkkä sai alkunsa reilu vuosi sitten, jolloin kaveri otti annoskuvan väsäämästäni iltapalasta ja tägäsi siihe #chezhenkka. Kiitos sinulle Oi mutsi mutsi. Yllättäen samalla tunnisteella varustettuja annoskuvia kertyi ensimmäiset sata ja Lapsellista-blogiin julkaistuistut reseptit keräsivät positiivista palautetta. Itsetunto karttui ja minua houkuteltiin useaan otteeseen mukaan tähän muodikkaaseen harrastukseen. No miksipäs siinä, kyllä minulta muutama sana saattaisi heruakin. 


Saatan olla monelle jo entuudestaan tuttu vaimoni Lapsellista-blogin taustalla häärineenä iskänä ja aviomiehenä. Sitä kautta olen seurannut somejulkisuutta ja siihen liittyvien ilmiöiden kehitystä nyt jo vuosien ajan, aika jännästä sivuroolista. Alkujärkytyksestä selvittyäni jouduin myöntämään että onpahan kiinnostava maailma! Sain hiljattain myös tarjouksen eräästä blogiportaalista, kun huhu blogiaikeistani laskettiin liikkeelle. Se olisi sisältänyt rahallisen kuukausikorvauksen ja verrattoman suuren näkyvyyden. Innostuin aluksi, mutta onneksi pysyin housuissani ja kieltäydyin tästä mahdollisuudesta. Haluan olla aidosti vapaa ja sitoutumaton kirjoittaja, ainakin nyt aluksi. Etsin oman rytmin ja haluan ansaita minun näköisen lukijakunnan. Sitä paitsi, en edes pidä näiden verkkomedioiden ansaintalogiikasta, vaikka sitä kuinka tituleerattaisiin hyvän journalismin ohjeistuksen mukaiseksi. Määrä ei korvaa laatua. Koen myös julkaisuympäristön vaikuttavan oleellisesti siihen mitä minulta odotetaan ja minkälaista tekstiä tulisin tuottamaan. Haluan olla aito tai ainakin uskottava. Aika näyttää. 

Vaikka tätä tekstiä kirjoittaessani keskimmäinen kupeittemme hedelmä kakkasi pitkin olohuoneen nukkamattoa, en kuitenkaan aio kertoa niinkään vanhemmuuden kivuista, trendikkäästä lapsiperhe-lifestylestä tai lapsille tehdyistä hankinnoista. Sen hoitaa meidän perheessä jo joku muu ja toisaalla, ja näin minulle avautuu mahdollisuus keskittyä toisenlaiseen näkövinkkeliin.

Olen elänyt vartin vuosisadasta, sillä tuloksella että olen nyt kolmilapsisen kaupunkilaisperheen ylpeä isä. Lähiöarkemme vauhdikkuudessa yritän esisijaisesti opiskella, mutta aikaa haaskaantuu eräjuttujen harrastamiseen ja muuhun viihdeulkoiluun, keittiössämme tapahtuvaan kevyeseen gastronomiaan ja ajoittain sekaviin tee-se-itse projekteihini. Laadukkaan kotioluen paneminen on uusimpia villityksistäni. Aikaisemmin erittäin tärkeä kilpaurheilu on nyt tauolla, mutta siitäkin ehkä sitten lisää kun se joskus jatkuu.

Kuten varmaan jo arvaatte, aion kertoa muustakin kuin vain elintarvikkeiden jalostuksesta. Keittiö on kuitenkin vahvana keskipisteenä, mutta pyrin pitämään tämän teeman toleranssin mukavan väljänä. Laajaan repertuaariin mahdollistaa ja osaltaan houkuttelee myös tämän kaiken aloittanut ristikkomerkin #ChezHenkka sisältämä vihje. 'Chez' on nimittäin ranskaa ja tarkoittaa jonkun luona, vieraana tai jonkun talossa olemiseen. Taloa ei ole, mutta koettakaa olla täällä blogissa vähän niin kuin Henkalla käymässä. Ranskalaiseen kulttuuriin kuuluvat pitkät kiireettömät illallinistujaiset, hyvässä seurassa, rajaamattoman keskustelun, maukkaan ruuan ja juoman äärellä, ja tämä yhdistelmä tuntuu minusta tavattoman kodikkaalta. Se jos mikä on elämän makuista menoa, jossa ruokitaan kehon lisäksi sielua - jos sallitte ilmauksen. Purtavaa ja pohdittavaa riittää näistä hetkistä pitkälle vielä varsinaisen tapahtuman päätyttyäkin. Homma on toiminut meillä hyvin, ehkä koska nuorena lapsiperheenä liikkuminen on sangen rajoitettua ja erästä Tukholman lomamatkaa muistellessani olen kokenut kuinka arjen irtiotot voivat olla jopa uuvuttavia. Sellainen luksus vaatii viikkojen järjestelyä, kun taas rentoiluun voi ryhtyä hetken mielijohteesta, omalla porukalla tai kavereilla höystettynä. Haluaisin välittää täällä sitä samaa tunnelmaa, jota jaamme parhaiden ystäviemme ja perheemme kanssa kun saamme viettää hedän kanssaan yhteistä aikaa, vähän kuin tuohon ranskalaiseen tapaan.  


Nyt, kuulemiin!

PS. Sekä Chez Henkan Instagram- että facebook-seuraajien kesken on vielä käynnissä avajaisarvonta yhdeltä vaimoni ja minun suosikkibrändiltäni, Lifefactorylta. Olettehan jo osallistuneet?

Seuraa Instagramissa (@chezhenkka), Chez Henkan facebookissa tai Blogilistalla.


4 kommenttia

 1. Onpa mukava kun aloit kirjoittaa blogia. :) Tykkäsin lukea sinunkin kirjoituksia vaimosi blogista. Lukulistalle lisätty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos ensimmäisestä kommentista :) Tervetuloa mukaan.

   Poista
 2. Huikeeta kun aloitit bloggaamisen! Ja aika kunnioitettavaa, että olet kieltäytynyt portaalipaikasta! Se kyllä jo kertoo aidosta intohimosta ruoanlaittoon :) Kirjoitit aivan ihanan postauksen Annan blogiin teidän parisuhteesta, se oli todella koskettava kirjoitus :)

  Kirjoitan Annan kanssa samassa portaalissa, ja olen jo jonkin aikaa ihastellut luomuksiasi niin Lapsellista-blogissa kuin blogin instagramissakin! Kiva saada myös sinun äänesi kuuluviin, vaikka ruoanlaitto taitaa olla blogin se THE JUTTU! :) Jään innolla seuraamaan sinua kaikissa mahdollisissa some-kanavissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Tosi mukavaa saada palautetta, kiitos. Toivon myös, että portaalittomuutta osattaisiin arvostaa, ja etenkin näin uudelle bloggaajalle se antaa varmasti mahdollisuuden oman näköiseen tyyliin tai tyylittömyyteen. Tervetuloa!

   Poista