Viidessä minuutissa valmista: marjainen mukimuffini





Heräsin aamulla syvimmästä mahdollisesta unesta, jonka ihmismieli vain voi normaalitilassa saavuttaa. Äänimaailma oli kuin apinoiden planeetalta. Kuopus vinkui suoraan korvaani, kaksi muuta taistelivat TV-tasolla kanavan valitsijan herruudesta ja vaimoni kuorsasi kaiken keskellä kuin tukkisaha. Ennen kahvintuoksua havaitsin vielä vahaliitujen innostaman luovuuden tuotoksia olohuoneemme seinissä... Nämä ovat juuri niitä aamuja kun toivoisi kaiken olevan vain kuumehoureista unta, mutta kun ei, totta kaikki. Tuulta päin!

Viimein aamupalalla ruokitut pyörremyrskyt rauhoittuivat hetkeksi piirrettyjen ääreen ja päätin vetää muutaman syvän huokaisun yksin keittiössä. Harvinaista kyllä, mieleni teki jotain makeaa, lieköhän tämä sitten sitä lohturuuan himoa. Menestyksekäs ja suurta kiinnostusta kansassa herättänyt kahvikaakaomukimuffini kävi mielessäni, mutta olen saanut siitä jotenkin jo kiintiöni täyteen. Pakastimesta ei löytynyt jäätelöä, mutta käteen osui pari pussia pakastemarjoja. Mitäs näistä, olisihan se liian terveellistä vetää näitä pelkästään.

Ajatus muffinin muokkaamisesta mieleisemmäksi oli muhinut jo tovin ja näin aloitin omaan makuuni paremmin soveltuvan mukimuffinin kyhäämisen. Yleisön toiveesta julkaisen nyt seuraavan kehitysversion mukimuffinista, joka lohdutti minua tänä aamuna. 


Tarvitaan:
5 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
4 rkl sokeria
1 rkl juoksevaa margariinia tai sulaa voita
3 rkl vettä
2-3 rkl marjoja

1. Sekoita kuiva-aineet huolellisesti keskenään.
2. Sulata voi mukiin tai käytä juoksevaa margariinia. 
3. Mittaa vesi mukiin.
4. Sekoita kuiva-aineet rasvan ja veden kanssa tasaiseksi massaksi. 
5. Lisää mukiin sulat tai jäiset marjat. Hämmennä ne vain kevyesti taikinan sekaan.
6. Lämmitä mikrossa 1000W teholla 2,5-3 minuuttia. Jäiset marjat voivat tarvita ainakin sen 3 minuuttia. 
VALMIS.



Minä kokeilin nyt alkuun sulatetuista punaisista viinimarjoista ja jäisistä mustikoista. Jäiset marjat tarvitsevat ainakin sen 3 minuutin ajan mikrossa. Punaiset viinimarjat ovat todella mehukkaita, joten varsinkaan niitä ei kannata kovin voimallisesta jäytää taikinan sekaan, sillä kokonaisuus voi jäädä muuten löllöksi marjoista vapautuvan mehun vuoksi. Kehitysehdotukseksi voin suositella kokeilemaan happamien marjojen kanssa valkosuklaarouhetta. Jos käytät mustkoita, kokeileppa lisätä niiden seuraksi ripaus kardemummaa. Jam!

Nämä Arabian KoKo-mukit ovat 3dl vetoisia, eikä niitä kannata täyttää taikinalla kuin puolilleen, taikina nimittäin kohoaa noin kaksinkertaiseksi. Kokemus on myös osoittanut, että laakeassa mukissa lopputulos on parempi, kuin mitä korkeassa ja jyrkkäreunaisessa kipossa. Myös mukin sijainnilla mikrossa on merkitystä, eli kannattaa laittaa muki aivan keskelle mikroa, näin mikroaallot osuisivat siihen mahdollisimman tasaisesti.

Suklaa ja kaakao ovat herkästi aika raskaita jälkkäreitä, joille on kiva olla jokin vaihtari. Minä ainakin valitsen yleensä sen vaihtarin jos tällaiseen valintaan on varaa. Kaiken lisäksi en itse ole mikään erityisen suuri suklaan ystävä. Se meillä asuva nainen sitten on suklaan suurkuluttaja ja kaakaonarkomaani. Katsotaan kuinka monta näitä mukikakkuja vielä tässä kehittyy. Seuraavaksi voisi yrittää suolaista versiota.




3 kommenttia

  1. Ah! Nää on kyl vaarallisen helppoja.. Komsusin tonne kaakao-kahvi versioon aikaisemmin mukin muotoon liittyen ja nyt on virallisesti todettu, että mukin pitää leventyä ylöspäin :D Tein 2 ihan samaa mutta toisen ylös levenevään teekuppiin ja toisen tasapaksuun kahvimukiin. Mukissa oli pohjalla kiveä ja pinnalla raakaa mut teekupissa samalla paistoajalla perfecto koostumus. Mäki tykkäsin tästä marjaversiosta kenties vielä enemmän.. hapokkaat viinimarjat ja makeat vadelmat oli kiva kombo! Niin ja kiva ku aloitit tän oman blogin, mukava kirjoitustyyli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtavaa selvitystyötä, kiitos! Näitä kun innostuu tekemään, niin kerralla tulee helposti tusina erilaisia versioita. Makeiden ja happamien makujen yhdistäminen tuottaa kyllä monasti loistavan lopputuloksen. Vadelmat ovat myös minun suosikkejani, täytyykin niitä seuraavalla kerralla kokeilla.

      Kiitos vielä kommenteistasi ja mukava kuulla että tyylini miellyttää. Sori vaan kun tulee vastaukset näin kamalalla viiveellä. Elämämme on juuri nyt kovin kiireistä ja blogin päivittäminen on vähän kärsinyt sen vuoksi :( Instagramissa olen onneksi yrittänyt pysyä aktiivisena.

      Poista
  2. Jaahas. Tää ohje meneekin testiin heti tänään illalla! :)

    VastaaPoista