Pinkit prinsessapopparit


Nyt tuntuu olevan siellä sun täällä lasten kemuja ja kutsuja. Meilläkin oli pari päivää kestävät prinsessahöykytykset, ensin mummuille ja sitten muksuille. Kekkereitä odotettiin ja suunniteltiin juhlakalun toimesta ainakin puoli vuotta. Viimeinen kuukausi pidettiinkin prinsessavaatteita yötä päivää, jotta viimeinkin koittavilla lastenkutsuilla voisi pukeutua legginseihin ja t-paitaan. Jeps! 

Tällä kertaa päätettiin jo melko aikaisessa suunnittelun vaiheessa ettei kakkua leivottaisi, ei ainakaan lasten kekkereihin. Aikaisemmin lastenkattauksissa tarjoillut täytekakut kun ovat jääneet usein syömättä ja kaikki muutkin meidän aikuisten mielestä "niin hauskat lasten jutut" ovat aiheuttaneet nirsoilua. Tämän vuoksi päätimmekin noudattaa helpointa reittiä kaikissa tarjoiltavissa. Lasten pöytään päätyi kakun sijasta jäätelöä. Naposteltavaksi nakkeja, lihapullia, pinkkiä popparia, namia, kirsikkatomaatteja, kurkkua, muutamat kaupan korvapuustit, pakasteen pullat, vesimelonia ja leegio keksejä. Lähes kaikki katosi pieniin massuihin. Eivät nuo lapset ehkä taida arvostaa niinkään sitä kuinka paljon vaivaa ja aikaansa isäntäväki on käyttänyt tarjoiluiden loihtimiseen?
  
Omasta lapsuudesta muistan, että lasten synttäreillä täytekakkua odotettiin kovasti ja se tuntui kaikille maistuvankin. Lieneekö lasten synttärikakut sitten menettäneet tehonsa kaikkien uusien herkkujen puskiessa pöytiin vai onko aika vain kullannut muistot. Voihan se olla, että lama-ajan lapsille saattoi kakku upota herkemmin kuin näille kosketusnäyttökakaroille! Niin tai näin, muoti tuntuu olevan lapsukaisilla kakuista poispäin. Aikuisten juhlapöytiin kakut kyllä tuntuvat vakioituneen ja itsekin tykkään haukata lohkareen jos toisenkin hyvän kahvin kanssa. Lopulta siinä kävikin niin iloisesti, että äitini toi mummujen kahvipöytään herkullisen suklaamoussekakkuluomuksensa, joten minä säästyin tällä kertaa leipomiselta, oli valtavan hyvää kakkua kahvin kanssa ja prinsessa sai puhaltaa neljä kynttiläänsäkin koreasti. Olisihan se ehkä voinut olla vähän hassua puhaltaa kynttilöitä jostain nakkiaseltemasta. 

Vaikka selkäparkani ilmoittikin erääseen väliin vihlaisulla, että tämä alkaa olla jo iskälle liikaa, saatiin lopputulemana kuitenkin aikaiseksi kaikille mukavat muistot. Hyvin menivät molemmat kemut, kaikki tuntuivat tyytyväisiltä ja päivän sankarin hartaimmat toiveetkin kävivät toteen: kutsua kaverit leikkimään, "ähkkäpää BDV" (tähkäpää-dvd), pukeutua prinsessaksi ja syödä pinkkiä popparia. Kaiken tämän toetuttamiseen ei hyviä haltiattaria tarvittu, sillä koko operaatio luisti minimaalisella ponnistelulla. Toivotut erikoispopcornit lienivät listan vaativimmat, mutta olivatpas kerrassaan metkan makuista maiskutettavaa. Suolainen ja makea, rapean rouskuva ja karkkimaisen kermainen yhdistyvät jokseenkin kiintoisalla tavalla. Näitä saa myös kustomoitua vaivatta kekkereiden teeman mukaan aika kätevästi, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. 

1 pussi mikro poppareita
ripaus suolaa
200g valkosuklaata (meiltä löytyi vain 100g mutta annoksen tuplaamalla tullee hyvä)
nokare voita
elintarvikeväriä
strösseleitä

1. Valmista popparit. Levitä levinpaprille ja ripota suolaa päälle.
2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Säädä koostumusta sopivan juoksevaksi lisäämällä voita tarvittaessa. Kannattaa sekoitella mömmöä aika rivakasti.
3. Lisää elintarvekeväriä. Ihan pieni tippa riitti tuottamaan pinkkiä valkosuklaasta.
4. Valuta kuuma ja juokseva sula valkosuklaavoimassa popparien päälle.
5. Koristele nompparelleilla.
6. Vie viileään jähmettymään. Tunti jääkaapissa riittää.
7. Irroittele jäähtyneet valkosuklaiset popparit toisistaan ja aseta tarjolle.

Ilman voita valkosuklaa jäi liian tönköksi, joten voita joutuu sen vuoksi lisäämään. Saman tehtävän saa aikaiseksi varmasti millä tahansa muullakin kovalla rasvalla, vaikka margariinilla tai kookosrasvalla. Aijon kokeilla ehdottomasti kustomointia kookosrasvalla ja kookohiutaleilla, sekä tummalla suklaalla ja piparminttupastillirouheella, heti vaan kun seuraavat kestit ovat taas tiedossa. Ei kuitenkaan ihan heti, sillä karkkihampaat on nyt kyllä kaluttu kipeiksi eikä selkäkään ole ihan vielä biletyksestä palautunut.


Seuraa Instagramissa (@chezhenkka) ja Chez Henkan facebookissa.

3 kommenttia

 1. Tätä täytyy kokeilla! Meillä on parin viikon päästä kuopuksen 3-v bileet ja neiti on tilannut jo vihreän kakun ja vihreää jätskiä, tämä sopii hyvin joukon jatkoksi. Sun reseptit tuppaa muuten päättymään mulla kirjanmerkkeihin, notta kiitos :-)

  VastaaPoista
 2. Heh! Vai teilläkin suunnitellaan synttäreitä jo puoli vuotta aiemmin! :D Prinsessat lienee samanlaisia kaikkialla :) meillä kolmet kaverisynttärit meni jätskiteemalla, kukaan ei tainnut edes kaivata kakkua. Sukulaissynttäreille tein B
  Frozen-kakun, josta typyä kiinnosti vain se, milloin sen nuken saa irti... Aikuiset kyllä tykkäsi kakusta :) kiitti popparireseptistä, sitä teen ensi vuonna! (Joiden vieraslistaa aloitettiin suunnitella saman tien kun edellisistä toivuttiin..)

  VastaaPoista
 3. Herkkullisen oloiset kemut! Huikeet nää pinkit popparit, ihan varmasti päätyvät meidän tuleviin 4-vuotisfrozenminnihiirimikätahansaprinsessakeijupöly-bakkanaaleihin, joita joulukuussa vietetään ja joiden suunnittelu on jo aloitettu.

  VastaaPoista